Tatrzański Zestaw Wielkanocny
Wielkanoc na Podhalu świętuje się z dużym rozmachem! Dlatego z powodu tego wyjątkowego święta przygotowaliśmy gotowy zestaw tradycyjnych produktów. – Zadbaj o swoich bliskich i zamów wędliny prosto z wędzarni w górach i świeże serki z naszych bacówek!
Zobacz pełny opis339.90zł
Opis
Wszyscy dobrze znają tradycje wielkanocne popularne w całej Polsce, takie jak święcenie pokarmów czy palm w Niedzielę Palmową, a także zdobienie pisanek. Ale poszczególne regiony kraju mają też swoje unikalne zwyczaje występujące tylko na danym obszarze. Tak jest na przykład na Podhalu.
U nas na Podhalu każdy jest przywiązany do tradycji i folkloru. To wprowadza niepowtarzalny klimat. Mieszkańcy Podhala mają wiele tradycji, niespotykanych w innych częściach Polski. Niektóre z nich zachowały się do dziś.
Tym, co łączy wszystkich górali jest przywiązanie do religii. Zwyczaj święcenia pokarmów jest bardzo ważny, wówczas zakłada się tradycyjne góralskie stroje, co niezwykle podkreśla świąteczną atmosferę.
A co powinno znaleźć się w koszyczku lub na świątecznym stole? Oczywiście pyszne jedzenie.
Dlatego skomponowaliśmy gotowy zestaw pysznych produktów, które swoim smakiem i aromatem zachwycą każdego!
A w nim: Krucha (0,5 kg) oraz Swojska Kiełbasa (0,5kg) – nie może ich zabraknąć w święconce, podkreślą również smak zup. Kruchy Kabanos (0,25 kg) – nasz specjał, idealnie podsuszony, w 100% naturalny skład. Smalczyk Góralski (0,25 kg) – wytwarzany według staropolskiej receptury, swój doskonały smak i konsystencję zawdzięcza najwyższej jakości składnikom. Szynka na Liściu (0,5 kg) oraz Szynka spiska (0,6 kg) – zachwycają soczystością, a wędzenie naturalnym dymem bukowym nadaje im niepowtarzalnego aromatu. Biała Kiełbasa (0,5 kg) – królowa żuru! Nie mogło jej zabraknąć w naszym zestawie, ma delikatny, a zarazem wyrazisty smak. Boczek wędzony (0,5 kg) – również sprawdzi się w zupach czy bigosie.
Pasztet pieczony (0,8 kg)- delikatna konsystencja, idealnie dobrane przyprawy. Swoim smakiem zachwyci domowników!
W naszym zestawie nie mogło zabraknąć również serów. To symbol Podhala. Wprowadzą do Twojego domu trochę góralskiego akcentu. Sery, które wybraliśmy to : Korbacze (0,5 kg) – długie, mięciutkie nitki, dobrze smakują jedzone bez żadnych dodatków ale świetnie sprawdzą się jako dodatek lub dekoracja sałatek. Gołka wędzona (0,35 kg) – sprężysta w środku o lekko słonym smaku. Serki góralskie wędzone 10 szt. (0,3 kg) – kruche, o twardszej skórce, wędzone naturalnym dymem. Wszystkie nasze serki powstają z mleka krowiego i są wyrabiane w sposób tradycyjny na góralskiej bacówce.
SZCZEGÓŁY I SKŁAD
Masa netto zestawu: 5650g
W zestawie:
PODHALAŃSKA KRUCHA KIEŁBASA
Pełna nazwa środka spożywczego: kiełbasa wieprzowo-wołowa, średnio rozdrobniona, wędzona na drewnie bukowym
Masa netto: 500g
Składniki: mięso (wieprzowe 90%, wołowe 10%), czosnek, sól, pieprz, cukier (100g produktu wyprodukowano z 130g mięsa)
Data ważności: min. 2 tygodnie od daty wysyłki (w zależności od numeru partii; na każdym wysłanym produkcie znajduje się etykieta z datą ważności)
Warunki przechowywania: Przechowywać w warunkach chłodniczych temperaturze: 2 – 8 st. C.
Producent i Dystrybutor: Wyprodukowano w Polsce dla TRADYCYJNIE Sp. z o.o., ul. Królowej Jadwigi 17, 34-400 Nowy Targ
Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1178kJ/284 kcal, tłuszcz 24g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 9g, węglowodany 1g w tym cukry <0,5g, białko 22g, sól 2g
Produkt zamknięty w opakowanie próżniowe.
SWOJSKA KIEŁBASA PODHALAŃSKA
Pełna nazwa środka spożywczego: kiełbasa wieprzowo-cielęca, średnio rozdrobniona, wędzona na drewnie bukowym
Masa netto: 500g
Składniki: mięso (wieprzowe 95%, cielęce 5%), czosnek, sól, pieprz (100g produktu wyprodukowano z 130g mięsa)
Data ważności: min. 2 tygodnie od daty wysyłki (w zależności od numeru partii; na każdym wysłanym produkcie znajduje się etykieta z datą ważności)
Warunki przechowywania: Przechowywać w warunkach chłodniczych temperaturze: 2 – 8 st. C.
Producent i Dystrybutor: Wyprodukowano w Polsce dla TRADYCYJNIE Sp. z o.o., ul. Królowej Jadwigi 17, 34-400 Nowy Targ
Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1178kJ/284 kcal, tłuszcz 24g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 9g, węglowodany 1g w tym cukry <0,5g, białko 22g, sól 2g
Produkt zamknięty w opakowanie próżniowe.
KRUCHY KABANOS 100% NATURALNY
Pełna nazwa środka spożywczego: kabanos wieprzowo-wołowy, produkt średnio rozdrobniony, wędzony na drewnie bukowym
Masa netto: 250g
Składniki: mięso (wieprzowe 90%, wołowe 10%), czosnek, sól, pieprz, cukier (100g produktu wyprodukowano z 130g mięsa)
Data ważności: min. 2 tygodnie od daty wysyłki (w zależności od numeru partii; na każdym wysłanym produkcie znajduje się etykieta z datą ważności)
Warunki przechowywania: Przechowywać w warunkach chłodniczych temperaturze: 2 – 8 st. C.
Producent i Dystrybutor: Wyprodukowano w Polsce dla TRADYCYJNIE Sp. z o.o., ul. Królowej Jadwigi 17, 34-400 Nowy Targ
Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1178kJ/284 kcal, tłuszcz 24g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 9g, węglowodany 1g w tym cukry <0,5g, białko 22g, sól 2g
Produkt zamknięty w opakowanie próżniowe.
SMALCZYK DOMOWY
Pełna nazwa środka spożywczego: smalec, produkt mięsny wieprzowy, topiony
Masa netto: 250g
Składniki: topiona słonina wieprzowa, sól, boczek wędzony, cebula
Data ważności: min. 2 tygodnie od daty wysyłki (w zależności od numeru partii; na każdym wysłanym produkcie znajduje się etykieta z datą ważności)
Warunki przechowywania: Przechowywać w warunkach chłodniczych temperaturze: 2 – 8 st. C.
Producent i Dystrybutor: Wyprodukowano w Polsce dla TRADYCYJNIE Sp. z o.o., ul. Królowej Jadwigi 17, 34-400 Nowy Targ
Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 2647kJ/598kcal, tłuszcz 609g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 23g, węglowodany 5,2g w tym cukry <1.39g , białko 9,4g , sól1.2g
Produkt zamknięty w opakowanie próżniowe.
SZYNKA Z LISTKIEM
Pełna nazwa środka spożywczego: szynka wieprzowa, parzona, wędzona na drewnie bukowym
Masa netto: 500g
Składniki: mięso wieprzowe, woda, sól, stabilizator E151, przeciwutleniacz E301, wzmacniacz smaku E621, peklosól E250, może zawierać gorczycę (100g produktu wyprodukowano z 110g mięsa).
Data ważności: min. 2 tygodnie od daty wysyłki (w zależności od numeru partii; na każdym wysłanym produkcie znajduje się etykieta z datą ważności)
Warunki przechowywania: Przechowywać w warunkach chłodniczych temperaturze: 2 – 8 st. C.
Producent i Dystrybutor: Wyprodukowano w Polsce dla TRADYCYJNIE Sp. z o.o., ul. Królowej Jadwigi 17, 34-400 Nowy Targ
Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1178kJ/284 kcal, tłuszcz 24g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 9g, węglowodany 1g w tym cukry <0,5g, białko 22g, sól 2g
Produkt zamknięty w opakowanie próżniowe
SZYNKA SPISKA
Pełna nazwa środka spożywczego: szynka wieprzowa, parzona, wędzona na drewnie bukowym
Masa netto: 600g
Składniki: mięso wieprzowe, woda, sól, stabilizator E151, przeciwutleniacz E301, wzmacniacz smaku E621, peklosól E250, może zawierać gorczycę (100g produktu wyprodukowano z 110g mięsa)
Data ważności: min. 2 tygodnie od daty wysyłki (w zależności od numeru partii; na każdym wysłanym produkcie znajduje się etykieta z datą ważności)
Warunki przechowywania: Przechowywać w warunkach chłodniczych temperaturze: 2 – 8 st. C.
Producent i Dystrybutor: Wyprodukowano w Polsce dla TRADYCYJNIE Sp. z o.o., ul. Królowej Jadwigi 17, 34-400 Nowy Targ
Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1178kJ/284 kcal, tłuszcz 24g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 9g, węglowodany 1g w tym cukry <0,5g, białko 22g, sól 2g
Produkt zamknięty w opakowanie próżniowe.
BIAŁA KIEŁBASA
Pełna nazwa środka spożywczego: kiełbasa wieprzowa, parzona, średnio rozdrobniona
Masa netto: 500g
Składniki: mięso wieprzowe, pieprz, sól, czosnek, woda (100g produktu wyprodukowano z 90g mięsa)
Data ważności: min. 2 tygodnie od daty wysyłki (w zależności od numeru partii; na każdym wysłanym produkcie znajduje się etykieta z datą ważności)
Warunki przechowywania: Przechowywać w warunkach chłodniczych temperaturze: 2 – 8 st. C.
Producent i Dystrybutor: Wyprodukowano w Polsce dla TRADYCYJNIE Sp. z o.o., ul. Królowej Jadwigi 17, 34-400 Nowy Targ
Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1178kJ/284 kcal, tłuszcz 24g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 9g, węglowodany 1g w tym cukry <0,5g, białko 22g, sól 2g
Produkt zamknięty w opakowanie próżniowe.
BOCZEK WĘDZONY
Pełna nazwa środka spożywczego: boczek, produkt mięsny wieprzowy, parzony, wędzony
Masa netto: 500g
Składniki: mięso wieprzowe, woda, sól, stabilizator E151, przeciwutleniacz E301, wzmacniacz smaku E621, peklosól E250, może zawierać gorczycę (100g produktu wyprodukowano z 110g mięsa)
Data ważności: min. 2 tygodnie od daty wysyłki (w zależności od numeru partii; na każdym wysłanym produkcie znajduje się etykieta z datą ważności)
Warunki przechowywania: Przechowywać w warunkach chłodniczych temperaturze: 2 – 8 st. C.
Producent i Dystrybutor: Wyprodukowano w Polsce dla TRADYCYJNIE Sp. z o.o., ul. Królowej Jadwigi 17, 34-400 Nowy Targ
Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1178kJ/284 kcal, tłuszcz 24g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 9g, węglowodany 1g w tym cukry <0,5g, białko 22g, sól 2g
Produkt zamknięty w opakowanie próżniowe.
PASZTET PIECZONY
Pełna nazwa środka spożywczego: pasztet, wyrób podrobowy, wieprzowy, drobno rozdrobniony, pieczony
Masa netto: 800g
Składniki: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, wątroba wieprzowa, przyprawy.
Data ważności: min. 2 tygodnie od daty wysyłki (w zależności od numeru partii; na każdym wysłanym produkcie znajduje się etykieta z datą ważności)
Warunki przechowywania: Przechowywać w warunkach chłodniczych temperaturze: 2 – 8 st. C.
Producent i Dystrybutor: Wyprodukowano w Polsce dla TRADYCYJNIE Sp. z o.o., ul. Królowej Jadwigi 17, 34-400 Nowy Targ
Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 379 kcal, tłuszcz 36g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16 g węglowodany 1,5 g w tym cukry <5 g białko 12 g, sól 2,2 g
Produkt zamknięty w opakowanie próżniowe.
GÓRALSKIE KORBACZE
Pełna nazwa środka spożywczego: ser podpuszczkowy
Masa netto: 500g
Wykaz składników: mleko krowie, sól, podpuszczka
Data ważności: 2 tygodnie od daty produkcji
Warunki przechowywania: Przechowywać w warunkach chłodniczych temperaturze: 2 – 8 st. C.
Producent i Dystrybutor: Wyprodukowano w Polsce dla TRADYCYJNIE Sp. z o.o., ul. Królowej Jadwigi 17, 34-400 Nowy Targ
Wartość odżywcza w 100g sera: wartość energetyczna 1301kJ/313kcal, tłuszcz 25 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17,4 g, węglowodany 1,7 g, w tym cukry 0,2 g, białko 20,4 g, sól 1,03 g.
Produkt zamknięty w opakowanie próżniowe.
GOŁKA WĘDZONA
Pełna nazwa środka spożywczego: ser podpuszczkowy wędzony
Masa netto: 350g
Wykaz składników: mleko krowie, sól, podpuszczka
Data ważności: 2 miesiące od daty produkcji
Warunki przechowywania: Przechowywać w warunkach chłodniczych temperaturze: 2 – 8 st. C.
Producent i Dystrybutor: Wyprodukowano w Polsce dla TRADYCYJNIE Sp. z o.o., ul. Królowej Jadwigi 17, 34-400 Nowy Targ
Wartość odżywcza w 100g sera: wartość energetyczna 1301kJ/313kcal, tłuszcz 25 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17,4 g, węglowodany 1,7 g, w tym cukry 0,2 g, białko 20,4 g, sól 1,03 g.
Produkt zamknięty w opakowanie próżniowe.
WĘDZONE MAŁE SERKI PODHALAŃSKIE
Pełna nazwa środka spożywczego: ser podpuszczkowy wędzony
Masa netto: 30g / 1 szt, 300g / 10 szt
Wykaz składników: mleko krowie, sól, podpuszczka
Data ważności: 2 miesiące od daty produkcji
Warunki przechowywania: Przechowywać w warunkach chłodniczych temperaturze: 2 – 8 st. C.
Producent i Dystrybutor: Wyprodukowano w Polsce dla TRADYCYJNIE Sp. z o.o., ul. Królowej Jadwigi 17, 34-400 Nowy Targ
Wartość odżywcza w 100g sera: wartość energetyczna 1301kJ/313kcal, tłuszcz 25 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17,4 g, węglowodany 1,7 g, w tym cukry 0,2 g, białko 20,4 g, sól 1,03 g.
Produkt zamknięty w opakowanie próżniowe.
Waga produktów
Podana przy danym produkcie waga jest orientacyjna. Cena dotyczy sztuki produktu – produkt może być w rzeczywistości lżejszy lub cięższy (+/- 10%).
Z czego wynika różnica? Nasze wędliny nie powstają w fabryce a według tradycyjnych metod. Wędzenie, suszenie – te wszystkie procesy sprawiają, że końcowo każde mięso, kielbasa, szynka czy boczek w danej partii są nieco inne – prosto z natury.
Wygląd produktów
Przedstawione na zdjęciach produkty stanowią jedynie propozycję podania. Naturalne metody wyrobu sprawiają także, że każdy Produkt różni się wyglądem – przedstawione na zdjęciach produkty mają charakter orientacyjny.
Certyfikat
Prawdziwy Oscypek może powstać tylko na Bacówce u Bacy, który posiada specjalny certyfikat - Zobacz certyfikat