Syrop z Pigwowca

Syrop pigwowy jest szczególnie popularny podczas chłodniejszych pór roku. To zasługa owocu pigwy, która w tym okresie jest niezastąpiona!

Zobacz pełny opis

29.90

Wyczyść
Dodaj do ulubionych
Dodaj do ulubionych
SKU: Brak danych Kategorie: , ,

Opis

Pigwa nazywana jest “polską cytryną” – dlaczego? Posiada aż 7 razy większą zawartość witaminy C niż cytryna, jest też o wiele bardziej kwaśna.

Pigwowiec to krzew ozdobny, ale i użytkowy o wysokości od 1 do 2 m. Ozdobne są jego różnokolorowe kwiaty – czerwone, różowe lub pomarańczowe, pojawiające się w kwietniu-maju. Owoce o średnicy 2-5 cm są aromatyczne, bogate w witaminę C i pektyny, ale niezdatne do spożywania na surowo, doskonale nadają się do przetworów.

Owoce pigwowca mają mocno kwaśny i cierpki smak, dlatego nadają się jedynie do przetworów, ale warto włączyć owoc ten do codziennej diety, ponieważ posiada on 7 razy większą zawartość witaminy C niż cytryna! Osobiście poza przetworami lubię owoce pigwowca spożywać na świeżo- pokrojone w cieniutkie plasterki doskonale zastępują cytrynę w zimowej herbacie 🙂

Pigwowiec to źródło wielu cennych składników. Jest wyjątkowo przydatny podczas przeziębienia czy grypy. Spożywany regularnie wspiera układ odpornościowy organizmu, zawierają dużą dawkę witaminy C, witaminy z grupy B oraz pierwiastki mineralne: wapń, fosfor, magnez, potas. 

Przetwory z pigwowca mają korzystny wpływ na nasz organizm, ponieważ są źródłem wielu składników bioaktywnych. 

A co można zrobić  z pigwowca? Oj możliwości mamy bardzo wiele… Sporą popularnością cieszą się nalewki i soki, ale również dżemy i konfitury, jednak my mamy dla Was jedyny w swoim rodzaju w 100% naturalny Syrop z Pigwowca z Podhala – dodaj do koszyka i ciesz się pyszną zimową herbatką!

SZCZEGÓŁY I SKŁAD

Pełna nazwa środka spożywczego: Syrop z Pigwowca z Podhala
Produkt pasteryzowany
Masa netto:
500ml
Składniki:
60% sok z Pigwowca, 40% cukier
Data ważności:
Na każdym wysłanym produkcie znajduje się etykieta z datą ważności (data ważności jest numerem partii).
Warunki przechowywania:
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Chronić przed działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Producent i Dystrybutor:
Wyprodukowano w Polsce przez przez “Prowdziwek” Stanisław Jachymiak, os. Oleksówki 26, 34-400 Nowy Targ dla TRADYCYJNIE Sp. z o.o., ul. Królowej Jadwigi 17, 34-400 Nowy Targ
Wartość odżywcza w 100g produktu: 
wartość energetyczna 1162 kJ / 278 kcal, tłuszcz 0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g, węglowodany 68 g, w tym cukry 62 g, białko 0,6 g, sól 0 g

Waga produktów
Podana przy danym produkcie waga jest orientacyjna. Cena dotyczy sztuki produktu – produkt może być w rzeczywistości lżejszy lub cięższy (+/- 10%).

Z czego wynika różnica? Nasze wędliny nie powstają w fabryce a według tradycyjnych metod. Wędzenie, suszenie – te wszystkie procesy sprawiają, że końcowo każde mięso, kielbasa, szynka czy boczek w danej partii są nieco inne – prosto z natury.

Wygląd produktów
Przedstawione na zdjęciach produkty stanowią jedynie propozycję podania. Naturalne metody wyrobu sprawiają także, że każdy Produkt różni się wyglądem – przedstawione na zdjęciach produkty mają charakter orientacyjny.


Certyfikat
Prawdziwy Oscypek może powstać tylko na Bacówce u Bacy, który posiada specjalny certyfikat - Zobacz certyfikat