Pieczony pasztet jak u Babci

28.90

Wyczyść
Dodaj do ulubionych
Dodaj do ulubionych
SKU: Brak danych Kategorie: , ,

Opis

Lubisz tradycyjne smaki? Skosztuj zatem naszego 100% naturalnego pasztetu z lekko chrupiącą skórką. Jest doskonale aksamitny w środku i dobrze doprawiony. Powstaje dokładnie tak, jak wiele lat temu nauczyła nas tego nasza Babcia…

Nasz pieczony pasztet doskonale sprawdza się jako zakąska dla Gości oraz na co dzień – na śniadanie, podwieczorek i kolację! Wystarczy świeża pajda wiejskiego, chrupiącego chleba i nasz pieczony pasztet, który powstaje dzięki inspiracji zaczerpniętej z ludowych przepisów.

Bazą pasztetu są wyselekcjonowane kawałki mięsa wieprzowego, wołowego i drobiowego a także wątróbka, słonina, przyprawy… Tak przygotowana, aromatyczna masa jest wielokrotnie rozdrabniana i przekładana do foremek. Foremki szykujemy wcześniej – wysypujemy bułką tartą a potem obkładamy paseczkami świeżej słoninki.

Świeże pasztety pieczemy dla Was codziennie.

 

SZCZEGÓŁY I SKŁAD

Pełna nazwa środka spożywczego: pasztet, wyrób podrobowy, wieprzowy, drobno rozdrobniony, pieczony
Masa netto: 800g
Składniki: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, wątroba wieprzowa, przyprawy.
Data ważności: min. 2 tygodnie od daty wysyłki (w zależności od numeru partii; na każdym wysłanym produkcie znajduje się etykieta z datą ważności)
Warunki przechowywania: Przechowywać w warunkach chłodniczych temperaturze: 2 – 8 st. C.
Producent i Dystrybutor: Wyprodukowano w Polsce przez Firma Majerczyk Spółka Jawna, ul. Św. Jadwigi Królowej 77, 34-424 Szaflary dla TRADYCYJNIE Sp. z o.o., ul. Królowej Jadwigi 17, 34-400 Nowy Targ
Wartość odżywcza w 100g produktu:
wartość energetyczna 379 kcal, tłuszcz 36g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16 g węglowodany 1,5 g w tym cukry <5 g białko 12 g, sól 2,2 g

Produkt zamknięty w opakowanie próżniowe.

Waga produktów
Podana przy danym produkcie waga jest orientacyjna. Cena dotyczy sztuki produktu – produkt może być w rzeczywistości lżejszy lub cięższy (+/- 10%).

Z czego wynika różnica? Nasze wędliny nie powstają w fabryce a według tradycyjnych metod. Wędzenie, suszenie – te wszystkie procesy sprawiają, że końcowo każde mięso, kielbasa, szynka czy boczek w danej partii są nieco inne – prosto z natury.

Wygląd produktów
Przedstawione na zdjęciach produkty stanowią jedynie propozycję podania. Naturalne metody wyrobu sprawiają także, że każdy Produkt różni się wyglądem – przedstawione na zdjęciach produkty mają charakter orientacyjny.


Certyfikat
Prawdziwy Oscypek może powstać tylko na Bacówce u Bacy, który posiada specjalny certyfikat - Zobacz certyfikat