Miód Gryczany
Opis
Miód gryczany to jeden z najstarszych i najbardziej bogatych w drogocenne właściwości miodów, który znany był już w starożytności! Nic dziwnego, że miód gryczany nie stracił nic ze swej popularności – w końcu to jeden z najzdrowszych miodów o silnych właściwościach antybiotycznych.
Jego brązowa barwa, niezwykły aromat i smak gryki dla niektórych są zbyt intensywne, ale dla innych niezastąpione.
Właściwości miodu gryczanego
Miód gryczany wykazuje wysoki poziom antybiotyczności i znacząco pobudza nasz układ odpornościowy. Jest także bogaty w magnez i działa oczyszczająco na wątrobę i naczynia krwionośne wspierając walkę z takimi chorobami, jak miażdżyca.
Nasze miody pochodzą w 100% z certyfikowanej, polskiej pasieki…
Wyobraź sobie pasiekę, gdzie zbiera się słodki miód w oparciu o szacunek do pszczół, natury i ekologii… Pasiekę wolną od cukrów i konserwantów. Pasiekę, gdzie “firmę” tworzy wielopokoleniowa Rodzina, której pracę wielokrotnie nagrodzono i wyróżniono. Właśnie stąd pochodzi każdy słoik miodu dostępny w naszym Sklepie.
Jak jeść miód gryczany?
Jak każdy inny, możesz wyjadać prosto ze słoika, ale i dodawać do swoich ulubionych napojów, deserów, dań i wypieków!
SZCZEGÓŁY I SKŁAD
Pełna nazwa środka spożywczego: miód nektarowy gryczany
Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: 250g, 350g lub 900g (w zależności od wybranego w ofercie wariantu)
Data ważności: min. 6 miesięcy od daty wysyłki (w zależności od numeru partii; na każdym wysłanym produkcie znajduje się etykieta z datą ważności)
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze: 4-20 stopni Celsjusza. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Produkt ulega krystalizacji.
Producent i Dystrybutor: Wyprodukowano w Polsce dla TRADYCYJNIE Sp. z o.o., 34-400 Nowy Targ, Królowej Jadwigi 17, NIP: 7361734709.
Waga produktów
Podana przy danym produkcie waga jest orientacyjna. Cena dotyczy sztuki produktu – produkt może być w rzeczywistości lżejszy lub cięższy (+/- 10%).
Z czego wynika różnica? Nasze wędliny nie powstają w fabryce a według tradycyjnych metod. Wędzenie, suszenie – te wszystkie procesy sprawiają, że końcowo każde mięso, kielbasa, szynka czy boczek w danej partii są nieco inne – prosto z natury.
Wygląd produktów
Przedstawione na zdjęciach produkty stanowią jedynie propozycję podania. Naturalne metody wyrobu sprawiają także, że każdy Produkt różni się wyglądem – przedstawione na zdjęciach produkty mają charakter orientacyjny.
Certyfikat
Prawdziwy Oscypek może powstać tylko na Bacówce u Bacy, który posiada specjalny certyfikat - Zobacz certyfikat