Opis
Czy próbowałeś już naszej konfitury z owoców jeżyny? To wyjątkowa konfitura o konsystencji galaretki, z wyraźnie wyczuwalnymi małymi, jeżynowymi kuleczkami prawdziwych owoców! Już po odkręceniu słoika możemy poczuć przyjemny, świeży zapach zielonego lasu…
Jeżynowa konfitura wzbogaci smak słodkich dań, które znamy i lubimy – naleśniki, gofry, ciasta, lody… dodawaj, jak lubisz! Smak konfitury jeżynowej bardzo lubią także najmłodsi.
Konfitura z owoców jeżyny powstaje tak samo, jak inne nasze konfitury – według tradycyjnej receptury, którą znały i stosowały nasze Babcie. Przykładamy do tego szczególną wagę a najważniejsze jest gotowanie konfitur w małych porcjach. Pozwala to na wydobycie smaku o wiele szybciej. A jak wiadomo, im krócej owoce będą gotowane tym więcej swoich drogocennych właściwości zostawią w słoiczku z konfiturą.
A jeżyna zdecydowanie ma ich w sobie sporo. Jest bogata w witaminy C i A a także antyoksydanty. Powszechnie znane są także właściwości jeżyny wzmacniające organizm i wspierające walkę z infekcjami.
SZCZEGÓŁY I SKŁAD
Pełna nazwa środka spożywczego: konfitura z jeżyny, produkt pasteryzowany
Masa netto: 220g
Składniki: 70% Jeżyna, 30% cukier, pektyna. Sporządzono z 70g owoców na 100g produktu. Łączna zawartość cukru 30g na 100g produktu.
Data ważności: na każdym wysłanym produkcie znajduje się etykieta z datą ważności (min. 1 miesiąc od daty wysyłki, data ważności jest numerem partii).
Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Chronić przed działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Producent i Dystrybutor: Wyprodukowano w Polsce dla TRADYCYJNIE Sp. z o.o., ul. Królowej Jadwigi 17, 34-400 Nowy Targ
Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1162 kJ / 278 kcal, tłuszcz 0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g, węglowodany 68 g, w tym cukry 62 g, białko 0,6 g, sól 0 g
Waga produktów
Podana przy danym produkcie waga jest orientacyjna. Cena dotyczy sztuki produktu – produkt może być w rzeczywistości lżejszy lub cięższy (+/- 10%).
Z czego wynika różnica? Nasze wędliny nie powstają w fabryce a według tradycyjnych metod. Wędzenie, suszenie – te wszystkie procesy sprawiają, że końcowo każde mięso, kielbasa, szynka czy boczek w danej partii są nieco inne – prosto z natury.
Wygląd produktów
Przedstawione na zdjęciach produkty stanowią jedynie propozycję podania. Naturalne metody wyrobu sprawiają także, że każdy Produkt różni się wyglądem – przedstawione na zdjęciach produkty mają charakter orientacyjny.
Certyfikat
Prawdziwy Oscypek może powstać tylko na Bacówce u Bacy, który posiada specjalny certyfikat - Zobacz certyfikat