Opis
Gołka to góralski ser, który powstaje według tej samej receptury na Podhalu już od wielu pokoleń. Do jej produkcji używa się mleka krowiego a swój wyjątkowy, lekko słony smak, intensywny aromat, twardą skórkę i doskonałą kruchość zawdzięcza przede wszystkim wolnemu wędzeniu.
Gołka świetnie sprawdzi się jako zakąska na zimno w formie plasterków – wzbogaci też deskę serów i wędlin na każdej imprezie. A jak to mówią? Cudze chwalicie, swego nie znacie – gołka to też świetny dodatek do wielu dań (np. zamiast parmezanu) czy pizzy. Gołkę możesz też dodawać do kanapek zamiast sera żółtego – prosty skład sprawia, że jest to zdrowa, pożywna przekąska.
SZCZEGÓŁY I SKŁAD
Pełna nazwa środka spożywczego: ser podpuszczkowy wędzony
Masa netto: 350g
Wykaz składników: mleko krowie, sól, podpuszczka
Data ważności: data podana na opakowaniu
Warunki przechowywania: Przechowywać w warunkach chłodniczych temperaturze: 2 – 8 st. C.
Producent i Dystrybutor: Wyprodukowano w Polsce dla TRADYCYJNIE Sp. z o.o., ul. Królowej Jadwigi 17, 34-400 Nowy Targ
Wartość odżywcza w 100g sera: wartość energetyczna 1301kJ/313kcal, tłuszcz 25 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17,4 g, węglowodany 1,7 g, w tym cukry 0,2 g, białko 20,4 g, sól 1,03 g.
Produkt zamknięty w opakowanie próżniowe.
Waga produktów
Podana przy danym produkcie waga jest orientacyjna. Cena dotyczy sztuki produktu – produkt może być w rzeczywistości lżejszy lub cięższy (+/- 10%).
Z czego wynika różnica? Nasze wędliny nie powstają w fabryce a według tradycyjnych metod. Wędzenie, suszenie – te wszystkie procesy sprawiają, że końcowo każde mięso, kielbasa, szynka czy boczek w danej partii są nieco inne – prosto z natury.
Wygląd produktów
Przedstawione na zdjęciach produkty stanowią jedynie propozycję podania. Naturalne metody wyrobu sprawiają także, że każdy Produkt różni się wyglądem – przedstawione na zdjęciach produkty mają charakter orientacyjny.
Certyfikat
Prawdziwy Oscypek może powstać tylko na Bacówce u Bacy, który posiada specjalny certyfikat - Zobacz certyfikat