Opis
Biała kiełbasa co roku. króluje na naszych wielkanocnych stołach jednak zdecydowanie warto częściej po nią sięgać. Jest delikatna i powstaje z najwyższej jakości mięsa wieprzowego. Podajemy ją na ciepło w wielu różnych wariantach – świetnie pasuje do zupy, na grilla lub jako samodzielne danie, np. biała kiełbasa zapiekana w piekarniku w marynacie z piwa…
SZCZEGÓŁY I SKŁAD
Pełna nazwa środka spożywczego: kiełbasa wieprzowa, parzona, średnio rozdrobniona
Masa netto: 500g
Składniki: mięso wieprzowe, pieprz, sól czosnek, woda (100g produktu wyprodukowano z 90g mięsa)
Data ważności: min. 2 tygodnie od daty wysyłki (w zależności od numeru partii; na każdym wysłanym produkcie znajduje się etykieta z datą ważności)
Warunki przechowywania: Przechowywać w warunkach chłodniczych temperaturze: 2 – 8 st. C.
Producent i Dystrybutor: Wyprodukowano w Polsce dla TRADYCYJNIE Sp. z o.o., ul. Królowej Jadwigi 17, 34-400 Nowy Targ
Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1178kJ/284 kcal, tłuszcz 24g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 9g, węglowodany 1g w tym cukry <0,5g, białko 22g, sól 2g
Produkt zamknięty w opakowanie próżniowe.
Waga produktów
Podana przy danym produkcie waga jest orientacyjna. Cena dotyczy sztuki produktu – produkt może być w rzeczywistości lżejszy lub cięższy (+/- 10%).
Z czego wynika różnica? Nasze wędliny nie powstają w fabryce a według tradycyjnych metod. Wędzenie, suszenie – te wszystkie procesy sprawiają, że końcowo każde mięso, kielbasa, szynka czy boczek w danej partii są nieco inne – prosto z natury.
Wygląd produktów
Przedstawione na zdjęciach produkty stanowią jedynie propozycję podania. Naturalne metody wyrobu sprawiają także, że każdy Produkt różni się wyglądem – przedstawione na zdjęciach produkty mają charakter orientacyjny.
Certyfikat
Prawdziwy Oscypek może powstać tylko na Bacówce u Bacy, który posiada specjalny certyfikat - Zobacz certyfikat